RESEARCH
Research Areas
- Analysis, Dynamics and Control of Electrical Power Systems
- Renewable Energy Systems (Photovoltaic, Wind and Wave)
- Fuzzy Logic
- Intelligent Control Systems
- Automatic Control Systems
- Flexible AC Transmission Systems (FACTS)
- Distributed Networks
- Smart Power Distribution Networks
- Smart Grids
- Energy Management and Energy Efficiency
Projects (Only those with Management Task are written)
- “Elektrik Güç Sistemleri İçin Yeni Bir Koruma Rölesi Ve Bunun Bulanik Mantikla Denetimi”, Karadeniz Teknik Üniversitesi Araştırma Fonu Projesi. Proje Kodu: 96.112.004.7.
- “Elektrik Şebekesine Uzak Yerleşim Birimlerinde Alternatif Bir Elektrik Enerji Kaynağı Olarak Güneş Enerjisinin Kullanılması”, Karadeniz Teknik Üniversitesi Araştırma Fonu Projesi. Proje Kodu: 96.112.004.9.
- “Akıllı Güneş Evi”, Karadeniz Teknik Üniversitesi Araştırma Fonu Projesi. Proje Kodu: 2004.112.004.03.
- “Doğu Karadeniz Bölgesinde Dalga Enerjisinden Enerji Dönüşüm Sisteminin Araştırılması”, Karadeniz Teknik Üniversitesi Araştırma Fonu Projesi. Proje Kodu: 2008.112.004.1.
- “FV/Rüzgar ve Yakıt Pillerinden Oluşan Birleşik Elektrik Enerjisi Üretim Sistemi için Yüksek Güç Kalitesi Sağlayan Bir Tasarım”, Karadeniz Teknik Üniversitesi Araştırma Fonu Projesi. Proje Kodu: 2008.112.004.2.
- “Göz Kamaştırmayan Araç Farı”, SANTEZ 00279.STZ.2008-1 kodlu proje.
- “Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Lisans Laboratuvarları Altyapısının İyileştirilmesi”, Altyapı projesi. Proje Kodu: FAY-2016-5488. (2016-2017).
- “Dalga Enerji Sistemlerinde Elektrik Gücü Üzerindeki Düzensiz Dalga Etkilerinin Akıllı Kompanzasyon Yöntemleriyle Giderilmesi”, Ar-Ge Projesi. Proje Kodu: FBA-2014-5168.
- “Paralel Mekanizmalı Bir Rehabilitasyon Robotunun Tasarımı Ve İnsan-Makine Etkileşimli Denetimi”, TÜBİTAK 3001- Başlangıç AR-GE projesi. Proje Kodu: 114E025.
- “Şebeke Bağlantılı FV Güneş Enerji Sistemine Sahip Konutlarda Akıllı Güç Tüketimi ve Enerji Yönetimi”, TÜBİTAK 1001 projesi. Proje Kodu: 115E943.
- “Doğu Karadeniz’de dalgadan elektrik enerjisi üretimi” DOKAP 2015D000050, 2018 - Devam ediyor. Sistemin denize kurulumu sırasında çıkan fırtına ve dalgalar hasara yol açmış olup, tamamlanması için ek bütçe arayışları sürmektedir.)
- “Limana vuran deniz dalgasından elektrik üreten yeni bir sistem”, Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, (KTÜ-BAP), (2019 - 2020)
- “Belirsizlik İçeren Kesintisiz Güç Kaynaklarının Model Öngörülü Kontrolü“, TÜBİTAK 1002 Projesi, Doktora Öğrencisi tez çalışması içindir. 2020-2021,
- "Enerji Sürekliliği için Gölge Etkili Fotovoltaik Sistemlerin Şebeke/Yük Entegrasyonu", TÜBİTAK 1001 Projesi. Ocak 2023 - Devam ediyor.
Supervised Doctoral Theses (Completed)
- Mehmet Kubilay Eker (2005), “Senkron Generatör Uyarma Devresinin Bulanık Mantıkla Denetimi”, Karadeniz Teknik Üniversitesi
- Onur Özdal Mengi (2011), “Yenilenebilir Enerji Sistemlerinde Süreklilik İçin Akıllı Bir Enerji Yönetim Sistemi”, Karadeniz Teknik Üniversitesi
- Emre Özkop (2012), “An Intellıgent Controlled Novel Power Condıtıonıng For Wave Energy Converter Systems”, Karadeniz Teknik Üniversitesi
- Serhat Duman (2015), “Fotovoltaik Günej Enerji Sistemleri Uygulamalarınde Kontrol ve Optimizasyon”, Kocaeli Üniversitesi, İkinci Danışman olarak görev yapılmıştır.
- Mustafa Şinasi Ayas (2017), “Paralel Mekanizmalı Bir Rehabilitasyon Robotunun Tasarımı ve İnsan-Makine Etkileşimli Denetimi”, Karadeniz Teknik Üniversitesi
- Erdinç Şahin (2017), “Dalga Enerji Sistemlerinde Elektrik Gücü üzerindeki Düzensiz Dalga Etkilerinin Akıllı Kompanzasyon Yöntemleriyle Gidrilmesi”, Karadeniz Teknik Üniversitesi
- Kenan Yanmaz (2018), “Küçük Ölçekli Rüzgar Türbinlerinde Yeni Ve Akıllı Bir Statcom Tasarımı Ve Uygulaması”, Karadeniz Teknik Üniversitesi
- Recep Çakmak (2018), “Akıllı şebekelerde fotovoltaik güç üretim sistemine sahip konutlar için akıllı talep yönetim sistemi”, Karadeniz Teknik Üniversitesi
- Yahya Danayiyen (2021), “Kesintisiz güç kaynaklarında model öngörülü kontrol ve akıllı karar verici uygulamaları”, Karadeniz Teknik Üniversitesi
- Yeşim Aysel Baysal, (2022), “Yılan robotun öğrenme tabanlı adaptif hareket kontrolü”, Karadeniz Teknik Üniversitesi
Supervised Master's Theses (Completed)
- Erdal Kılıç, (1996), "Senkron Motor Güç Katsayısının Bulanık Mantık ile Denetimi", Karadeniz Teknik Üniversitesi.
- Ersan Gülay, (1996), "Elektrik Güç Sistemlerinde Reaktif Gücün Bulanık Mantık Denetimli Statik Var Sistemlerinden Karşılaştırma", Karadeniz Teknik Üniversitesi.
- Mehmet Kubilay Eker, (1997), "Elektrik Güç Sistemlerinde Bulanık Mantık Tabanlı Yük Frekans Denetimi ve Bir Sayısal Mesafe Rölesi", Karadeniz Teknik Üniversitesi.
- Bülent Uzun, (2001), "Güç Sistemlerinde Kararlılık Problemi İçin Bulanık Mantık Yaklaşımı", Karadeniz Teknik Üniversitesi.
- Ergül Uçar, (2003), "Güç Sistemlerinin Optimizasyonunda Genetik Algoritmaların Kullanılması", Karadeniz Teknik Üniversitesi.
- Murat Gürler, (2004), "Güç Dağıtım Hatları İçin Rf Tabanlı Diferansiyel Koruma", Karadeniz Teknik Üniversitesi.
- Onur Özdal Mengi, (2004), "Hareketli Nesne İzleme Ve Konum Denetimi", Karadeniz Teknik Üniversitesi.
- Aykut Fatih Güven, (2004), "PWM işaretlerinin bilgisyarlarla üretilip denetlenmesi", Karadeniz Teknik Üniversitesi.
- Murat Esen, (2006), “Bulanık Mantık Destekli Güç Akış Analizi” Karadeniz Teknik Üniversitesi.
- Kenan Yanmaz, (2011), “Bulanık Sonuçlandırma Tabanlı Bir Güç Filtresi ve Dinamik Gerilim Regülatörünün Bir Fazlı Mikro Rüzgar Güç Üretim Sistemlerine Uygulaması” Karadeniz Teknik Üniversitesi.
- Mustafa Şinasi Ayas, (2012), “Sistem Simülasyonu Ve Kontrolü İçin İnteraktif Sanal Laboratuvar” Karadeniz Teknik Üniversitesi.
- Recep Çakmak, (2012), “Fotovoltaik Güç Üretim Sistemleri İçin Bulanık Mantık Tabanlı Maksimum Güç Noktası Takip Sistemi”, Karadeniz Teknik Üniversitesi.
- Göksu Görel, (2013), “Şebeke Bağlantısız FV-YP Birleşik Sistemleri İçin Anahtarlamalı Bir Güç ve Gerilim Düzenleyici”, Karadeniz Teknik Üniversitesi.
- Amir Hossein Hajisalem, (2013), “Rüzgar/FV Güneş Enerji Sistemleri İçin PID Kontrol Parametrelerinin GA ve PSO İle Optimizasyonu”, Karadeniz Teknik Üniversitesi.
- Yahya Danayiyen, (2013), “Model Öngörülü Kontrol Yönteminin Örneklerle Karşılaştırmalı İncelenmesi”, Karadeniz Teknik Üniversitesi.
- Halit Ufacık, (2013), “Şebeke Bağlantılı Fotovoltaik Güç Sistemi İçin Pso Tabanlı Aktif Güç Filtresi Kullanılarak Sabit Da Gerilimi Eldesi”, Karadeniz Teknik Üniversitesi.
- Oğuzkağan Alıç, (2014), "Senkron Motor Güç Katsayısının Bulanık Mantık ile Denetimi", Karadeniz Teknik Üniversitesi.
- Reza Mirzapour, (2014), "Elektrik Güç Sistemlerinde Bulanık Mantık Tabanlı Yük Frekans Denetimi ve Bir Sayısal Mesafe Rölesi", Karadeniz Teknik Üniversitesi.
- Yeşim Aysel Baysal, (2016), " Dağıtım Şebekelerinde Güç Kalitesi için Optimum Kapasitör Yerinin ve Değerinin Belirlenmesi ", Karadeniz Teknik Üniversitesi.
- Sibel Çevik, (2018), “FV Şabeke Bağlantılı Sistemlerde Optimum Enerji Yönetimi için YSA Tabanlı Yük Planlaması”
- Ahsen Ulutaş, (2018), “FV Şabeke Bağlantılı Sistemlerde Optimum Enerji Tüketimi İçin Neuro Fuzzy Tabanlı Üretim Planlaması”
- Büşra Özgenç, (2019), “Şebeke bağlantılı fv sistemlerde gölgelenme etkisinin incelenmesi ve güç kayıplarının azaltılması.”
- Jamil Dabbah (2020), “İki tekerlekli mobil robotun denge kontrolü”
- Jose Eduardo Urrea Cabus (2021), "Dağıtık elektrik şebekelerindeki arızaların tespiti için makine öğrenimi"
Supervised Doctoral Theses (Ongoing)
- Sibel Çevik, “Optimum enerji yönetimi için akıllı kestirimler”, Devam ediyor
- Büşra Özgenç, “Enerji Sürekliliği için gölge etkili Fotovoltaik Sistemlerin Şebeke/Yük Entegrasyonu”, Devam ediyor.
- Arif Emre Özdemir, “Akıllı şebekelerde kontrol siber güvenliği”, Devam ediyor.
- Göktürk Öztürk, “Mikro şebekelerde bara gerilimi osilasyonlarının sönümü için elektriksel yay uygulamaları”, Devam ediyor.
- Mohammad Baghdadi, "Dağıtık Güç Şebekelerinde Bara Gerilimi Kararlılığı için Akıllı Yaklaşımlar", Devam ediyor.
- İbrahim Arslanoğlu, Henüz yeterlilik sınavına girmedi.
- Emrecan Bingöl, Henüz yeterlilik sınavına girmedi.
- Zeliha Aydın, Henüz yeterlilik sınavına girmedi.
Supervised Master's Theses (Ongoing)
- Aysun Baytar (On thesis)
- Zehra Reyhan Şahin (On thesis)